Uplatňovanie nezdaniteľných častí základu dane v roku 2013 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Nezdaniteľné časti základu dane ovplyvňujú výpočet daňovej povinnosti každej fyzickej osoby . Významné zmeny v oblasti uplatňovania nezdaniteľných častí základu dane priniesol aj rok 2013. Počnúc týmto rokom bola dočasne zavedená nová nezdaniteľná časť základu dane vo forme dobrovoľných príspevkov na starobné dôchodkové sporenie v limitovanej výške. Zároveň sa sprísnili podmienky uplatnenia nezdaniteľnej časti základu dane na manželku, čím sa výrazne zníži okruh daňovníkov, ktorí si budú môcť uplatniť túto nezdaniteľnú časť základu dane.