Predaj a kúpa podniku fyzickou osobou - Brnová, Miroslava
V rámci tzv. podnikových kombinácií, zapracovaných do zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. s účinnosťou od 1. 1. 2010 sa upravil aj postup pri stanovení základu dane pri predaji podniku alebo jeho časti. Časť z týchto úprav sa týkala aj úpravy dane pri predaji alebo kúpe podniku špecificky u daňovníka účtujúceho v sústave jednoduchého účtovníctva alebo daňovníka, ktorý vedie daňovú evidenciu alebo evidenciu výdavkov percentom z príjmov (tzv. „paušálnych výdavkov“).