Reprodukcia pracovnej sily SR - Tkáč, Miroslav, 1987-
V súčasnom období predstavuje pre Európu najväčší problém pretrvávajúca vysoká miera nezamestnanosti, z dlhodobého hľadiska je nemenej významným problémom nepriaznivý demografický vývoj v mnohých vyspelých krajinách Európy. Veková štruktúra populácie SR. Prírastok populácie SR. Pokles pôrodnosti a zmenšovanie podielu predproduktívnej zložky populácie sa začína prejavovať aj v SR.