Vývoj právneho rámca ochrany hospodárskej súťaže v Slovenskej republike - Tokárová, Mária
Významným segmentom hospodárskej politiky je súťažná politika. Proporcionalita rastu a výkonnosti ekonomiky môže byť dosiahnutá len v tom prípade, ak všetci zúčastnení hráči, t.j. štát, súkromný sektor, ako aj spotrebitelia budú prijímať svoje rozhodnutia v duchu princípov hospodárskej súťaže. Pohľad na vytváranie právneho rámca ochrany hospodárskej súťaže od vzniku bývalého Československa po súčasnosť.