Ekonomika SR z pohľadu globálnej konkurencieschopnosti - Trnovský, Karol, 1983-
Príspevok sa venuje budúcemu vývoju ekonomiky SR. Podľa indikátorov makroekonomického prostredia nemožno predpovedať prudkú zmenu vývoja HDP. Oživenie ekonomiky bude naďalej pomalé vďaka nestabilnému vývoju u zahraničných partnerov. Situáciu komplikuje stagnácia investícií, pokles súkromnej a verejnej spotreby, nárast nezamestnanosti a zhoršujúca globálna konkurencieschopnosť.