Zaúčtovanie záväzku - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Postúpenie pohľadávky predstavuje prevod pohľadávky veriteľom na inú osobu, ktorá na základe postúpenia nadobúda právo veriteľa. Zmena v osobe veriteľa a vplyv na účtovanie.