Prvky sociálnej politiky v zdaňovaní fyzických osôb v SR - Vassová, Adriana
Niektoré sociálne aspekty v dani z príjmu fyzických osôb. Sociálne faktory, ktoré ovplyvňujú výšku základu dane, ako aj výšku samotného daňového zaťaženia jednotlivých daňovníkov: konštrukcia a výška daňových sadzieb, konštrukcia nezdaniteľnej časti základu dane, uplatňovanie daňových paušálov pri zdaňovaní. Uplatňovanie výnimiek zo zdanenia jednoznačne môže ovplyvniť kvalitu života občanov.