V popredí sú alternatívne spôsoby - Hinková, Andrea
Stále sa nekončiaca kríza mení správanie spotrebiteľa už od jej začiatku v roku 2008. Európsky spotrebiteľ po piatich rokoch krízy však už nie je neinformovaný a neistý ako na začiatku. Začína sa uprednostňovať kooperatívne nakupovanie.