Postup pri poskytovaní štipendií žiakom stredných škôl a špeciálnych škôl podľa zákona č. 599/2003 - Neupauerová, Zuzana
Štipendium sa poskytuje na základe písomnej žiadosti o poskytnutie štipendia. Riaditeľ školy prijíma žiadosť žiaka, alebo jeho zákonného zástupcu, spolu s dokladom o tom, že sa žiak spoločne posudzuje s osobami, ktorým sa poskytuje dávka v hmotnej núdzi a príspevky k dávke v hmotnej núdzi podľa zákona č. 599/2003 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.