Zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia - Slaninková, Katarína
Verejné zdravie je úroveň zdravia spoločnosti, ktorá zodpovedá úrovni poskytovanej zdravotnej starostlivosti, ochrany a podpory zdravia a ekonomickej úrovni spoločnosti. Ochrana, podpora a rozvoj verejného zdravia sú upravené v zákone, ktorý upravuje okrem iného aj organizáciu a výkon verejného zdravotníctva, vykonávanie prevencie ochorení a iných porúch zdravia, zriaďovanie a činnosť komisií na preskúšanie odbornej spôsobilosti a požiadavky na zdravé životné a pracovné podmienky.