Teoretické a praktické aspekty poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady - Neupauerová, Zuzana
Podľa úvodného ustanovenia poplatok za odpady sa platí za komunálne odpady a drobné stavebné odpady okrem elektroodpadov, ktoré vznikajú na území obce. Pojem komunálny odpad a drobný stavebný odpad vymedzuje zákon č. 223/2001 Z. z. o odpadoch v znení neskorších predpisov.