Financovanie originálnych kompetencií v školstve obcami - Neupauerová, Zuzana
Finančné toky na zabezpečenie výkonov škôl a školských zariadení sú rozdelené podľa dvoch druhov kompetencií. Prenesené kompetencie - financovanie preneseného výkonu štátnej správy v školstve na obce a samosprávne kraje. Originálne kompetencie - financovanie výkonu samosprávnych funkcií obcami a samosprávnymi krajmi.