Finančné hospodárenie obcí - Neupauerová, Zuzana
V Slovenskej republike finančné hospodárenie obce upravujú zákon č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a rovnako ako aj pri vyšších územných celkoch aj pri obciach zákon č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.