Porovnanie sadzieb dane z motorových vozidiel na zdaňovacie obdobie 2013 - Neupauerová, Zuzana
Dôležitým faktorom, ktorý do určitej miery ovplyvňuje výnos dane, je daňová konkurencia jednotlivých regiónov. Z hľadiska daňovníkov je, samozrejme, táto skutočnosť výhodná, nakoľko umožňuje legálnym spôsobom optimalizovať daňovú povinnosť. Vzhľadom na poplatky spojené s registráciou vozidiel je tento spôsob optimalizácie zaujímavý pre spoločnosti s väčším vozovým parkom.