Čo je zmyslom správy podniku a jeho spoločenskej zodpovednosti? - Záležáková, Eliška
Podnik popri podnikateľských cieľoch plní aj ciele spoločenské. Musí si byť vedomý širokej zodpovednosti. Spoločenská zodpovednosť podnikov predstavuje ekonomický, ekologický a etický aspekt podnikania. Úloha spoločenskej zodpovednosti sa bude zvyšovať a viazať sa na normatívy, požiadavky a odporúčania EÚ, ktoré bude nutné nielen deklarovať, ale aj reálne dodržiavať.