Disparity v hospodárení poľnohospodárskych podnikov v horších výrobných podmienkach SR - Grznár, Miroslav
Analýza hospodárenia poľnohospodárskych podnikov v horších výrobných podmienkach SR naznačila, že dlhodobo pretrváva disparita v hospodárení fariem, ale počet stratových podnikov sa znižuje. Lepšie výsledky dosahujú obchodné spoločnosti, keď vykazujú vyššiu intenzitu výroby a vyššie zisky ako poľnohospodárske družstvá.