Analyza a modelovanie vykonnosti priemyslu. Ekonometricky pristup na baze kointegracie - Haluška, Ján
Priemysel je odvetvím, ktoré sa v slovenskej ekonomike významnou mierou podieľa na krytí domáceho aj vonkajšieho dopytu. Jeho produkcia vo forme tovarov totiž smeruje jednak na domáci trh a jednak prostredníctvom vývozu do zahraničia. Na ilustráciu výkonnosti priemyslu možno uviesť, že v roku 2008, teda bezprostredne pred vznikom svetovej hospodárskej krízy, dosiahli tržby priemyslu za vlastné výkony a tovar v bežných cenách približne 72 mld. €, z čoho polovica pochádzala z tuzemska a polovica zo zahraničia.