Niektoré dôsledky nízkych úrokových mier - Nemec, Marián
Úrokové miery ovplyvňujú vývoj viacerých veličín v ekonomike, či už ide o agregátny dopyt, ekonomický rast a zamestnanosť, úspory, investície a výmenný kurz. Navyše, vývoj úrokových mier v jednej krajine, môže ovplyvňovať ekonomické veličiny v iných krajinách. Dôsledky nízkych úrokových mier. Vývoj inflácie, nominálnych a reálnych úrokových mier vo vybraných ekonomikách. Základné štatistické charakteristiky reálnych úrokových mier.