Komparácia daňového zaťaženia vo vybraných krajinách - Lennerová, Ivana, 1979-
Prezentácia niektorých ukazovateľov daňového zaťaženia, ktoré sú aplikovateľné aj na medzinárodné porovnávanie krajín. Základné charakteristiky dane a optimálneho daňového systému. Komparácia dvoch krajín, a to USA a Švédska. USA ako zástupca krajiny s nízkym daňových zaťažením a Švédsko ako krajina s vysokým daňovým zaťažením.