Kontrolný a certifikačný systém v ekologickom poľnohospodárstve SR - Vybíralová, Júlia
Poľnohospodárske subjekty, ktoré v rámci ekologického poľnohospodárstva produkujú a spracovávajú produkty rastlinného a živočíšneho pôvodu, alebo s nimi obchodujú, podriaďujú svoju činnosť kontrolnému postupu. Na Slovensku od roku 2009 platí Zákon NR SR č. 189/2009 Z.z. o ekologickej poľnohospodárskej výrobe.