Zdaňovanie príjmov vo vybraných severských krajinách - Ďurinová, Ivona, 1964-
Zdaňovanie príjmov vo Švédsku, Nórsku a Dánsku. V severských krajinách sa uplatňuje progresívne zdanenie fyzických osôb s najvyššími daňovými sadzbami v horných pásmach v rámci krajín EÚ. Vysoké daňové zaťaženie FO je však zmierňované množstvom daňových úľav a oslobodení, ako aj poskytovaním rôznych služieb najmä v sociálnej oblasti. Názory prívržencov i odporcov týchto daňových systémov.