Strategický význam podpory malých a stredných podnikov prostredníctvom tvorby a rozvoja klastrov - Gajdová, Denisa, 1977-
Technologický rozvoj priťahuje investorov, vedie k efektívnejšiemu využívaniu zdrojov a zlepšuje schopnosť vytvárať strategické partnerstvá. Zvýšenie konkurencieschopnosti regiónov a podpora existencie klastrov zvyšuje zamestnanosť v krajine či v regióne.