Riadenie rizík - neoddeliteľná súčasť všetkých podnikových procesov - Rybárová, Daniela, 1967-
Manažment rizika by mal umožniť podnikom preveriť všetky riziká, ktorým sa vystavujú, zmerať ich potenciálny dopad počas životnosti podniku a nájsť možnosti ich riadenia alebo zníženia. Až zavedenie celopodnikového manažmentu rizika prispieva k obmedzeniu veľkosti strát a rovnako k realizácii potenciálnych príležitostí za účelom rastu hodnoty celého podniku.