Obmedzovanie hospodárskej súťaže formou kartelu - Hlaváčiková, Jana
Kooperatívne správanie podnikov, ktoré nazývame oligopol alebo kartel. Uzatváranie dohôd medzi podnikmi, prostredníctvom ktorých si zabezpečujú pozíciu na trhu. Ciele ochrany hospodárskej súťaže a protimonopolná legislatíva Európskej únie.