Vzájomná podmienenosť prírodného, kultúrneho a hospodárskeho systému - Vongrej, Marián
Kultúrny a ekonomický konflikt globalizácie. Prírodný, kultúrny a hospodársky systém, ich vzájomná podmienenosť. Ekonomizmus a preferovanie hospodárskeho odvetvia pred ostatnými vednými odbormi.