Všeobecný vymeriavací základ za rok 2012 a dôsledky na platenie sociálneho poistenia a výšku dávok sociálneho poistenia - Macková, Zuzana
Výška všeobecného vymeriavacieho základu za kalendárny rok 2012. Vplyv sumy všeobecného vymeriavacieho základu. Vymeriavací základ zamestnanca pri výkone viacerých činností. Vymeriavací základ povinne poistenej samostatne zárobkovo činnej osoby (SZČO). Najvyššia (maximálna) výška sumy denného vymeriavacieho základu a úhrn denných vymeriavacích základov na výpočet nemocenských dávok, t. j. nemocenského, ošetrovného, materského a vyrovnávacej dávky. Osobný mzdový bod a priemerný osobný mzdový bod na účely určenia výšky dávok dôchodkového poistenia. Najvyššia dávka v nezamestnanosti.