Výučba základov programovania prostredníctvom jazyka JAVA - Kanáliková, Alžbeta, 1969-
Výučba základných pojmov objektového programovania prostredníctvom nástroja a prostredia BlueJ. Príspevok predstavuje na konkrétnych príkladoch praktické vysvetlenie týchto základných pojmov objektového programovania a ukazuje spôsob výučby, ktorý je založený na objektovom vnímaní reálneho sveta.