Posudzovanie externých nákladov výroby elektrickej energie - Šagátová, Slavka, 1975-
Problematika a zabezpečenie ekonomickej optimalizácie externalít v súčasnosti. Oblasti najvýraznejších dopadov energetiky na životné prostredie. Náklady na zníženie nepriaznivých dôsledkov výroby elektrickej energie a preventívne opatrenia.