Proměny pozdního mateřství v České republice v demografickém pohledu - Šimečková, Michaela
Neskoré materstvo a jeho štrukturálne premeny. Sledované obdobie 1920-2010. Priemerný vek žien pri narodení dieťaťa, počet živo narodených detí, počet mŕtvo narodených detí a úhrnná pôrodnosť žien v Českej republike za sledované obdobie. Podiel živo a mŕtvo narodených detí ženám mladším ako 35 rokov a ženám vo veku 35+ v ČR. Úrnná pôrodnosť v a mimo manželstva žien vo veku 35+. Závery z uvedenej problematiky.