Vojenský újezd jako determinant populačního vývoje daného mikroregionu? - Kusovská, Marie
Historické pozadie vzniku velkoplošných cvičíšť pre výcvik armády. Vývoj počtu obyvateľov (bývalých) vojenských obvodov v rokoch sčítania ľudu v ČR. Teoretické východiská sledovanej problematiky. Prirodzený pohyb obyvateľstva vo vojenských obvodoch. Celkový vývoj počtu obyvateľov a vekovej štruktúry (1995-2010).