Modifikácia európskeho sociálneho modelu vplyvom globalizácie - Piovarčiová, Veronika, 1951-
Európsky model sociálneho štátu je výsledkom pôsobenia množstva ekonomických faktorov vyplývajúcich zo zmien vyvolaných industrializáciou, ako aj vplyvom určitých tradícií, kultúry a náboženstva európskych krajín. Úlohy, ktoré musí štát plniť pre zabezpečenie rovnovážneho, trvalo udržateľného ekonomického rastu. Otázkou je v akom rozsahu a v akých formách.