Znižovanie rizík investičných projektov - Belanová, Katarína, 1978-
Aby sa podnikateľské subjekty rozvíjali a ich investície boli návratné, musia vstupovať do rizikových projektov. Nevedomé podstúpenie rizika môže mať negatívny dopad, zatiaľ čo vedomé podstúpenie rizika pomáha zvýšiť ich výkonnosť. Dôraz na riadenie rizík a koordinovaný prístup k riziku (t.j. manažment rizík) predstavuje efektívny spôsob, ako zvýšiť istotu, že podnikateľské subjekty dosiahnu predpokladané ciele. Manažment rizika je často „zahmlievaný“ a obsahuje zbytočne veľa vzájomne sa prelínajúcich krokov. V skutočnosti je celý proces manažmentu rizika jednoduchý, pretože obsahuje v podstate dva kroky: analýzu rizika a reakciu na riziko. Popis spôsobov znižovania rizík investičných projektov.