Politika ochrany hospodárskej súťaže Európskej únie - Vidová, Jarmila, 1967-
Politika ochrany hospodárskej súťaže patrí na základe vymedzenia Lisabonskej zmluvy do kategórie politík, s výlučnou právomocou Európskej únie. Podstatou politiky hospodárskej súťaže je uplatňovanie pravidiel, ktoré zabezpečujú, že podniky a spoločnosti navzájom poctivo súťažia. Prínosy politiky.