Celoživotné vzdelávanie v EÚ - súčasť stratégie Európa 2020 - Gonda, Vladimír
Celoživotné vzdelávanie, ktoré sa chápe ako prostriedok adaptácie pracovných zdrojov na požiadavky meniaceho sa výrobného procesu a podmienok fungovania globálneho trhu. Obnova a pokračovanie vzdelávania v priebehu celého života, a to kombináciou neformálnych i informálnych metód vzdelávania.