Hlásenie o vyúčtovaní dane za rok 2012 sa podáva v novej lehote a na novom tlačive - Rabatinová, Marcela, 1977-
Hlásenie zamestnávateľ predkladá na tlačive, ktorého vzor určuje Ministerstvo financií SR. Táto povinnosť sa nevzťahuje na zamestnávateľa, ktorý v roku 2012 nevyplácal príjmy zo závislej činnosti. Hlásenie sa od r. 2013 podáva do konca apríla, po uplynutí zdaňovacieho obdobia. V tejto lehote je povinný platiteľ dane, daňovník alebo dedič daň aj zaplatiť. Ak zamestnanec poberal v r. 2012 u zamestnávateľa zdaniteľné príjmy zo závislej činnosti, zamestnávateľ je povinný vystaviť a zároveň aj doručiť mu "Potvrdenie o príjmoch FO zo závislej činnosti, o preddavkoch na daň, o daňovom bonuse na vyživované deti za rok 2012".