Zahraničné skúsenosti princípov zdaňovania motorových vozidiel vo vybraných krajinách EÚ - Neupauerová, Zuzana
Zdaňovanie vozidiel v Európskej únii nie je harmonizované, čo znamená, že vozidlá sú v krajinách zdaňované odlišne. Pre lepšie porovnanie je potrebné rozdeliť si dane do viacerých kategórií. V súvislosti s kúpou vozidla sú náklady spojené najmä s DPH a registračnou daňou. Prehľad dane z pridanej hodnoty v krajinách EÚ, ktorá je platná pri kúpe vozidla. Prehľad registračnej dane. Cirkulačná daň.