20. výročie Nunn-Lugarovho programu a jeho význam pre odzbrojenie (kooperatívne neproliferačné dohody medzi USA a štátmi bývalého ZSSR) - Adašková, Daša
Program kooperatívneho zníženia hrozby, jeho úlohy v minulosti a dnes. Program globálneho zníženia hrozby. Program kontroly exportu a asistencie pri zabezpečení hraníc. Program ochrany a kontroly stavu štiepneho materiálu. Program globálnej iniciatívy pre prevenciu proliferácie. Programy na elimináciu štiepnych materiálov.