Školský systém v krajinách EÚ-27 - organizačná a finančná stránka vzdelávania - Neupauerová, Zuzana
Školy ako vzdelávacie zariadenia v krajinnách EÚ sú súčasťou vzdelávacieho systému, pričom predškolská výchova je väčšinou nepovinná. Povinná školská dochádzka je stanovená na základe zákona vo všetkých krajinách.