Alternatívne školy - školy s Rogersovou P-C-E - Neupauerová, Zuzana
Carl Rogers je predstaviteľom americkej humanistickej psychológie. Rogersova koncepcia výchovy zameranej na žiaka inšpiruje mnoho učiteľov, a jej prvky sa integrujú do výchovného procesu viacerých škôl, a to alternatívnych aj tradičných.