Snowden znesváril USA so svetom - Pressburg, Adrian Peter
Šoková vlna, ktorú vyvolal odborník na počítačové siete Edward Snowden odhalením globálneho rozsahu monitorovania elektronickej komunikácie americkou Národnou bezpečnostnou agentúrou (NSA). Mnohé krajiny sa zamýšľajú, ako ďalej vo vzťahoch s USA. Neukončená kapitola tejto aféry. Snowden v Moskve so žiadosťou o azyl s avizovaným zámerom vycestovať do Latinskej Ameriky.