Dividendy spoločností z indexu S&P 500 - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Spoločnosti verejne obchodované na svetovo najvýznamnejšom kapitálovom trhu zvýšili v poslednom štvrťroku 2012 svoje dividendy o 8,4 mld. amerických dolárov. Toto zvýšenie neobsahuje mimoriadne a špeciálne dividendy ohlásené týmito spoločnosťami. Vyplýva to zo správy S&P Dow Jones Indices. Špeciálne a mimoriadne dividendy boli realizované hlavne z dôvodu prípadného neschválenia fiškálneho útesu, čo by znamenalo zvýšenie daňového zaťaženia investorov vo forme dividend. Za rok 2012 zvýšilo svoje dividendy celkovo 2 883 spoločností, čo je maximum za minimálne posledných trinásť rokov.