Náboženský sionizmus a osadnícke hnutia v Izraeli (ich pozícia na prelome tisícročí) - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Náboženský sionizmus ako jeden zo základných smerov sionistického hnutia. Politické strany, ktoré z danej tradície vychádzajú, ovplyvňujú politiku a politický systém Izraela. Špecifické postavenie získali po Šesťdňovej vojne v roku 1967. Pozícia daného hnutia do prelomu tisícročí.