(Ne)jasné (ne)úplnosti v sústave rozpočtov Slovenskej republiky - Beličková, Kornélia, 1966-
Úvahy nad verejnými financiami, ktoré vychádzajú z dvoch téz: 1. Verejné financie predstavujú sústavu rozpočtových a mimorozpočtových transakcií, pričom verejné financie v základnom ponímaní sú zložkou financií a predstavujú protipól súkromných financií. 2. Pri hospodárení s verejnými prostriedkami musia ekonomické subjekty, ktorých sa to týka, dodržiavať zásady. Tieto zásady nazývame rozpočtové zásady.