Inštitucionálne zabezpečenie služieb tvorby a ochrany životného prostredia - Chovanec, Marcel
Charakteristika inštitucionálneho zabezpečenia služieb tvorby a ochrany životného prostredia v Slovenskej republike. Inštitucionálne zabezpečenie pozostáva zo štátnej správy, samosprávy a mimovládnych organizácií. Mimovládne organizácie majú najčastejšie formu občianskych združení a neziskových organizácií na poskytovanie všeobecne prospešných služieb. Európska iniciatíva s názvom Dohovor primátorov a starostov a možnosti tvorby a ochrany životného prostredia, ktoré prináša členstvo v tomto hnutí.