Použitie viackriteriálnych metód pri verejnom obstarávaní - Dolinajcová, Miroslava
V príspevku autori predstavujú možnosti riešenia výberového konania pomocou kvantitatívnych metód, konkrétne metód viackriteriálneho rozhodovania, ktoré sa javia ako použiteľné, nakoľko umožňujú hodnotenie ponúk na základe viacerých faktorov, ktoré môžu poukázať na kvalitu ponuky. V príspevku sa zameriavajú predovšetkým na metódu PROMETHEE II, ktorej nespornou výhodou je okrem jej jednoduchosti i zoradenie všetkých alternatív od najmenšej po najväčšiu, čo umožní i výber náhradného kandidáta na danú úlohu.