Modely priestorovej ekonometrie - model SAR a model SEM - Furková, Andrea, 1975-
V príspevku autorka prezentuje model s priestorovou závislosťou (Spatial Autoregressive Model – SAR) a model s priestorovou rôznorodosťou (Spatial Error Model – SEM). V súčasnosti sa modely a metódy priestorovej ekonometrie dostávajú čoraz viac do popredia, čo je predovšetkým spôsobené tým, že daná metodológia zohľadňuje priestorové interakcie medzi geografickými jednotkami.