Business cycle synchronization through the lens of a DSGE model - Slanicay, Martin
Autor skúma synchronizáciu hospodárskeho cyklu medzi Českou republikou a eurozónou prostredníctvom DSGE modelu. Synchronizácia hospodárskych cyklov je analyzovaná s ohľadom na uplatňovanie menovej politiky, predovšetkým nastavenie úrokových sadzieb ČNB a ECB.