Programové rozpočtovanie v územnej samospráve s podporou informačných technológií - Grell, Michal
Využitie informačných technológií v rozpočtovom procese územnej samosprávy. Rozpočtový proces autor charakterizuje ako programové rozpočtovanie, ktoré rozdeľuje výdavky samosprávy do jednotlivých programov, tvoriacich programovú štruktúru, ktorá pokrýva základné kompetenčné oblasti. Táto štruktúra (programový rozpočet) je doplnená o zámery, ciele a merateľné ukazovatele, orientované na výkonnosť. Niektoré výsledky merania výkonnosti v mestskej samospráve pomocou metodiky Balanced Scorecard.