Globální problémy světové ekonomiky - Drábek, Jaroslav
Nerovnomerné rozloženie bohatstva v našej civilizácii, vrátane koncentrácie transnacionálnych spoločností. Kritické hodnotenie postoja priemyselných krajín k reálnemu uplatňovaniu princípov politiky trvalo udržateľného rozvoja.