Analýza prepojenosti burzových trhov: modely priestorovej autokorelácie - Chocholatá, Michaela, 1977-
Spoločný vývoj burzových trhov a problematika šírenia "nákazy". Alternatívne definície pojmu "nákaza". Prehľad vybraných metodologických prístupov k analýze prepojenosti burzových trhov s dôrazom na modely priestorovej ekonometrie. Formulácia základných modelov priestorovej autokorelácie SAR a SEM i metóda odhadu ich parametrov.